Chiar trebuie sa platesc pentru un program antivirus bun?

Traim intr-o lume in care internetul ne pune la dispozitie tot ceea ce avem nevoie fara a fi nevoiti sa investim. Aplicatii pentru mobil, filme, jocuri, harti pentru navigare sau apeluri vocale fara costuri, toate acestea sunt gratuite. Cu toate acestea, ar trebui sa incredintam securitatea digitala unui program gratuit?

Gandindu-ne  cate informatii despre noi sunt stocate in computerul nostru sau pe chiar pe internet, trebuie sa luam in calcul si metodele pe care le folosim pentru ca informatiile sa nu ajunga la persoane nepotrivite.

Producatorii de programe antivirus au profitat de nevoia urgenta a oamenilor, insa inca sunt disponibile o sumedenie de optiuni, inclusiv pachete gratuite oferite de acele branduri care au si programe licentiate.

Printre acele programe gratuite se numara si Bitdefender Antivirus Free Edition, un produs al unei companii romanesti ce realizeaza si comercializeaza unul dintre cele mai bune sisteme de securitate antivirus din lume.

Chiar si Microsoft ofera o varianta gratuita preinstalata pentru utilizatorii d eWindows 8.1 si Windows 10, programul fiind numit Windows Defender. Acesta are capabilitatea de a scana computerul si indeparta toate acele fisiere care contin elemente malitioase.

Putem lua ca exemplu antivirusul Bitdefender. Varianta gratuita pare a fi suficienta, insa cea licentiata ofera o varietate de functionalitati in plus care sa-ti aduce o siguranta sporita atat in timpul navigarii pe internet, cat si in urma prelucrarii si descarcarii de fisiere.

Pentru a intelege mai bine situatia, vom face un mic rezumat. Daca stii ca navighezi prudent pe internet si nu ai tendinta de a descarca sau accesa orice pagina pare atractiva sau ti-ar putea aduce beneficii nesperate, atunci poti opta pentru un antivirus gratuit, selectat cu atentie. Totusi, un antivirus licentiat iti va aduce in orice situatie un plus de siguranta care s-ar putea sa te scape de toate tipurile de continut daunator pentru computerul tau.

Login/Register access is temporary disabled